Seminars en opleidingen

Als marktleider in planschade hebben we sinds de oprichting in 1965 een kennisbank van onschatbare waarde opgebouwd. Wet- en regelgeving, (veranderingen in) jurisprudentie, actuele ontwikkelingen … onze seminars en opleidingen geven u de bouwstenen voor gefundeerde plannen en een solide beleid.

Interesse Training Nadeelcompensatie

Verken het Landschap van Nadeelcompensatie; oud en nieuw!

Bent u klaar om de uitdagingen van het nieuwe nadeelcompensatiestelsel te verkennen? Met de inwerkingtreding van de langverwachte Omgevingswet is het tijd om uw kennis te versterken en uw vaardigheden bij te schaven. SAOZ nodigt u uit voor een boeiende en praktijkgerichte training over het stelsel van nadeelcompensatie zoals geregeld in de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Waarom deze training?

 • De Omgevingswet en Titel 4.5 Awb brengen veranderingen in het nadeelcompensatielandschap met zich mee, maar het oude recht blijft nog vele jaren relevant.
 • Voor professionals met enige ervaring biedt deze training een verdieping van het begrip van de formele en materiële aspecten van nadeelcompensatie.

Wat kun je verwachten? Tijdens deze interactieve training, gehouden op ons kantoor in Rotterdam, zullen we de volgende onderwerpen behandelen:

 • Beginselen van het nadeelcompensatierecht oud en nieuw: Ontdek de fundamenten waarop nadeelcompensatie rust en hoe deze principes worden toegepast in de praktijk.
 • Wijze van schadeberekeningen: Leer de relevante methoden om de omvang van de schade nauwkeurig te beoordelen en te berekenen.
 • Beoordelen van het causaal verband en de toerekenbaarheid: Begrijp de rol van causaliteit en toerekenbaarheid bij het beoordelen van een verzoek om nadeelcompensatie.
 • Beoordelen van voorzienbaarheid en actieve risicoaanvaarding: Leer hoe voorzienbaarheid en actieve risicoaanvaarding invloed kunnen hebben op de beoordeling van schadeclaims.
 • Normaal maatschappelijk risico: Ontdek hoe het normaal maatschappelijk risico wordt toegepast om redelijke grenzen te stellen aan het recht op nadeelcompensatie.

Praktische informatie:

 • Duur: 1 dagdeel (circa 3 uur)
 • Locatie: SAOZ kantoor, Rotterdam
 • Doelgroep: Personen met enige ervaring op het gebied van nadeelcompensatie
 • Kosten: € 495,– (exclusief B.T.W.)

Wil jij jouw kennis over het stelsel van nadeelcompensatie naar een hoger niveau tillen? Mis deze kans niet! Stuur een e-mail naar training@saoz.nl met vermelding van “nadeelcompensatietraining voorjaar 2024” om je interesse kenbaar te maken.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij onze training over de fascinerende wereld van nadeelcompensatie!

Opleidingen en trainingen

Minstens zo belangrijk als het op peil houden en toepassen van onze kennis vindt de SAOZ het delen van onze kennis met onze opdrachtgevers. Daarom beschikt de SAOZ over een gevarieerd trainingsprogramma tegen scherpe tarieven op het gebied van planschade en nadeelcompensatie, dat er als volgt uitziet.

Basistraining planschade of nadeelcompensatie

Deze training is bedoeld voor startende medewerkers van bestuursorganen of marktpartijen die voor het eerst met planschade- of nadeelcompensatiekwesties te maken krijgen, alsmede voor medewerkers die al langere tijd niet meer met planschade of nadeelcompensatie te maken hebben gehad. In een basistraining van een dagdeel komen de belangrijkste procedurele en inhoudelijke aspecten rondom planschade of nadeelcompensatie aan bod. De cursist krijgt hiermee een goede start voor het functioneren als contactpersoon in planschade- of nadeelcompensatieprocedures.

Verdiepingstraining planschade of nadeelcompensatie

Deze training is bedoeld voor medewerkers van bestuursorganen of marktpartijen die al enige ervaring met planschade- of nadeelcompensatiekwesties hebben, maar die hun kennis op dit vlak willen bijspijkeren of verdiepen. In een training van twee dagdelen komen de procedurele en inhoudelijke aspecten rondom planschade of nadeelcompensatie aan bod en wordt ook een link gelegd naar aanpalende huidige en toekomstige wetgeving, zoals de Algemene wet bestuursrecht en de schaderegeling van de Omgevingswet.

Masterclasses planschade of nadeelcompensatie

Masterclasses zijn korte trainingen (1 tot 2 uur) voor kleine groepen van “specialisten” waarbij een bepaald deelonderwerp wordt uitgediept. Al deze trainingsvormen bieden wij zowel op ons kantoor als in de vorm van een “In Company-training” aan.

Los van dit trainingsaanbod organiseert de SAOZ periodiek kosteloze seminars voor haar opdrachtgevers, de zogenaamde “Holland Tours”. Deelname aan deze seminars is op uitnodiging.

 

 • Aanmelden seminar / opleiding

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.