Over ons

SAOZ biedt het beste advies, in elke fase van de ontwikkeling.

In de complexe wereld van planologische veranderingen, bouwplannen, bouwbeleid en infrastructurele werken biedt SAOZ helderheid en houvast. Wij kennen de geschiedenis, de theorie én de praktijk en we zitten bovenop de ontwikkelingen. We koersen op onafhankelijk advies en we hebben geen winstoogmerk.

De voordelen:

  • Ruim een halve eeuw praktijkervaring geeft ons een kennisvoorsprong en een database van onschatbare waarde;
  • Wij hebben al decennia het hoogste slagingspercentage in planschade– en nadeelcompensatiezaken bij de Raad van State;
  • Wij bieden integrale financieel-juridische advisering vanuit de overtuiging dat het beste advies door alle partijen geaccepteerd wordt.

Onze mensen

Een aantal van onze juristen is zelf werkzaam geweest bij gemeenten. Ze kennen er de weg. Andere collega’s komen uit het bedrijfsleven. Prettig, want daardoor zijn zij niet alleen in staat zich snel te verdiepen in de specifieke situatie ter plekke, ze kennen ook de gevoeligheden en zien eventuele issues eerder aankomen, zodat u mogelijke problemen al uit de weg kunt ruimen nog voordat ze ontstaan.

Onze adviseurs wonen en werken verspreid over het hele land. Dat is belangrijk, want hoewel situaties op elkaar kunnen lijken, zijn er toch vaak specifieke verschillen, die grote gevolgen kunnen hebben. Wij denken met u mee bieden, naast heldere en solide rapportages, suggesties en oplossingen waar u misschien nog helemaal niet aan gedacht had.

Onze adviseurs zijn uiteraard voorzien van alle verplichte certificeringen. Ook zijn ze op de hoogte van de jurisprudentie en relevante ontwikkelingen op maatschappelijk, (bedrijfs)economisch en juridisch gebied.

Onze mensen inschakelen? Neem dan contact op.

Onze visie

Nederland is nooit af. In de schaarse ruimte die we met elkaar delen moeten we rekening houden met de belangen van alle partijen. Wij geloven in samenwerking die gebaseerd is op feiten. Eerst weten hoe het juridische en financiële speelveld eruitziet en dan kijken hoe je daar mee omgaat. Door de beperkte ruimte zullen we moeten doen waar we als land zo goed in zijn: op zoek gaan naar het compromis. En in de praktijk zal het compromis dan vaak het optimum blijken te zijn.  Een oplossing in alle redelijkheid. 

Geschiedenis

SAOZ bestaat ruim 50 jaar. Maar eigenlijk begon het al vlak na de Tweede Wereldoorlog. Meer weten over onze rijke, soms turbulente geschiedenis? Bekijk de tijdlijn