Planschade

De SAOZ organiseert in november 2014 planschadetrainingen

24 sep 2014

Op veler verzoek organiseert de SAOZ in november 2014 planschadetrainingen in Heerenveen (6 november) en Utrecht (12 november). Een uitgelezen kans om uw kennis van het planschaderecht weer helemaal op peil te krijgen.

Ontwikkelingen in de planschadejurisprudentie gaan momenteel hard
Er is een heel duidelijke stijging te zien van het aantal planschade-uitspraken dat door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt gedaan. Inmiddels zijn aantallen van meer dan 5 uitspraken per week geen uitzondering meer. Niet alleen inhoudelijk, maar ook op het procedurele vlak worden steeds vaker richtinggevende uitspraken gedaan die grote consequenties hebben voor planschadeprocedures.

Gevolgen voor de praktijk
In de praktijk betekent dit dat het voor personen die bij hun werkzaamheden met planschade-vraagstukken te maken krijgen, steeds moeilijker wordt om “up to date” te blijven, met de mogelijk nadelige gevolgen van dien.

Planschadetrainingen in november
SAOZ biedt hiervoor de oplossing door u tijdens een eendaagse training weer helemaal bij te praten over alle formeel-juridische en inhoudelijke ontwikkelingen rondom het planschaderecht. De doelgroep bestaat uit en is nadrukkelijk beperkt tot medewerkers van bestuursorganen, juridische bijstandsverleners aan de zijde van aanvragers en marktpartijen (projectontwikkelaars), die in het kader van hun werkzaamheden met planschadevraag-stukken te maken krijgen.

De trainingen worden gehouden op 6 november 2014 in het Abe Lenstra-stadion te Heerenveen en op 12 november 2014 in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) te Utrecht. De training bestaat uit twee modules: in de ochtend wordt de planschadeprocedure behandeld, in de middag het inhoudelijke beoordelingskader. De kosten voor deelname bedragen € 295,– voor één module, of € 550,– voor beide modules (bedragen exclusief BTW). Inschrijven voor de training kan door personen die behoren tot de geschetste doelgroep geschieden via het e-mailadres training@saoz.nl. Wij verzoeken u bij de inschrijving de volgende gegevens te vermelden:

  • Naam van de cursist;
  • Naam van de werkgever;
  • Gewenste locatie van de training (06-11 Heerenveen of 12-11 Utrecht);
  • Gewenste module(s) (ochtendmodule, middagmodule of allebei).

Meer weten?! Neem dan contact op met Kees van der Lee.